Uudet lusikat kotiin

Ruokailuvälineillä voidaan luoda kattaukselle viimeistelty ilme. Ei ole aivan yhden tekevää, millaisia ruokailuvälineitä kotona käytetään.

Lusikat ovat kattauksessa merkittävässä roolissa, sillä ne ovat esillä lähes aina. Valitsemalla klassiset ja laadukkaat lusikat, ne voivat kestää käytössä jopa vuosikymmeniä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota millaista laatua ostaa, kun hankkii uudet lusikat kotiin.

Eri lusikat arkeen ja juhlaan

Tilaisuudesta ja sen juhlallisuudesta riippuen kotona on hyvä olla erilaisia lusikoita, jotka sopivat kulloiseenkin kattaukseen. Fyrklövern tarjoaa valikoiman erilaisiin kattauksiin sopivia lusikoita, sekä myös ruuan annosteluun sopivia lusikoita. Miltä näyttäisikään kullan kimallus arvokkaassa itsenäisyyspäivän kattauksessa tai tyylikkäästi muotoiltu lusikka pääsiäisenä. Oma tyyli määrittelee myös paljon sitä, millaiset lusikat kannattaa hankkia.

Käytännöllinen vai visuaalinen

Arkikäytössä käytännöllisyys on varmasti tärkein tekijä lusikan valinnassa. Käteen sopiva, sopivan painoinen ja mukavasti muotoiltu klassikkomalli on arjessa toimiva vaihtoehto. Juhlaan saatetaan hakea myös aterimien kautta visuaalista ilmettä kattaukseen. Tällöin kannattaa panostaa designiin. Visuaalisessa ilmeessä kannattaa huomioida myös ympäristö. Jos koti on vahvasti sisustettu ekologisista materiaaleista tai tietyn aikakauden henkeen, myös lusikat kannattaa valita samaa periaatetta noudattaen, jotta ne eivät riitele ympäristön kanssa.

Materiaalin merkitys

Uusia lusikoita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota myös materiaaliin ja siihen, miten niitä kannattaa säilyttää, pestä ja hoitaa. Arjessa kulutusta kestävä teräs on hyvä valinta, kun taas juhlaan halutaan ehkä mieluummin vaikkapa hopeaa.