Villiin Länteen sijoittuvat kolikkopelit

Villillä lännellä viitataan yleensä 1800-luvun loppupuolen Amerikkaan, erityisesti sen länsiosaan, jota alettiin asuttaa eurooppalaisten uudisasukkaiden toimesta Yhdysvaltojen sisällissodan jälkeen. Villiin länteen liitetään mielikuvissa karjapaimenia, intiaaneja, sheriffejä sekä lainsuojattomia, mutta mikä teki lännestä niin villin? Alue oli harvaanasuttua, eikä lain pitkä koura yltänyt kaikkialle – niinpä olikin melko tavallista ottaa laki omiin käsiinsä. Rajaseudulla kuka tahansa saattoi ottaa omakseen maata, ja siitä taisteltiin joskus verissä päin.

Villi länsi on kaikessa romanttisuudessaan ja jännittävyydessään innoittanut kokonaisen kirjallisuuden, elokuvan ja sarjakuvan genren, klassiset Westernit eli lännenkertomukset. Tunnetuimpiin lännenelokuviin kuuluvat esimerkiksi Seitsemän rohkeaa miestä ja Hyvät, pahat ja rumat, kun taas sarjakuvien ystävät muistanevat Tex Willerin ja Lucky Luken.

Nykyään länkkäreitä ei juurikaan tuoteta, mutta kolikkopelien kehittäjät ovat innostuneet luomaan toinen toistaan parempia pelejä, jotka perustuvat Villistä lännestä tuttuihin aiheisiin. Koe Villi länsi kolikkopelin välityksellä ja kokeile jotain seuraavista hyviksi todetuista peleistä! Yksi tunnetuimmista Villin lännen genreä edustavista peleistä on NetEntin Dead or Alive, joka on noussut jo yhdeksi länkkäripelien klassikoksi. Tämä nopeatempoinen peli pitää pelaajan otteessaan erikoistoiminnoillaan, kuten ilmaiskierroksilla, joiden aikana kaikki voitot maksetaan kaksinkertaisina, ja wild-symbolilla, joka voi lukittua aloilleen täydentämään lukuisia voittoyhdistelmiä. Pelin hienot grafiikat uhkuvat lännen tunnelmaa.

NetEnt on kunnostautunut muidenkin Villiin länteen sijoittuvien kolikkopelien tekijänä. Wild Wild West: The Great Train Heist -peli vie pelaajan höyryjunaan, joka on rikollisjoukon suunnitellun ryöstön kohteena. Hauskan sarjakuvamaiseen tyyliin toteutetut grafiikat ovat vain pieni osa tämän pelin viehätystä, sillä siitä löytyy myös runsaasti toimintaa: ilmaiskierroksia, joiden aikana käytössä on erikoinen wild-symboli, valintabonuspeli, josta pelaaja voi napata ylimääräisiä käteisvoittoja, sekä paljon muuta. Quickspin puolestaan tarjoilee sangen tahmaisia maantierosvoja pelissään Sticky Bandits, jossa mustilla huiveilla naamioituneet rosvot ovat pääosassa.

Tässä näyttävässä pelissä rosvot ovat itse asiassa sinun puolellasi, sillä jättimäisinä symboleina esiintyvät roistot ovat wild-symboleita ja korvaavat näin ollen kaikki perussymbolit voittoyhdistelmissäsi. Kun jättilurjus käynnistää ilmaiskierrokset, se lukittuu aloilleen koko toiminnon ajaksi. Jos haluat kokea Villin lännen tunnelmaa kolikkopelien parissa, kokeile jotain näistä huikeista peleistä!